Αναγνώστες

"κρέας μόσχου με πράσα"

Θα θέλαμε να δημοσιεύσουμε στη σελίδα μας, μία συνταγή "κρέας μόσχου με πράσα"
Θα μας βοηθήσετε...?

"Τα Μαγειρεύ-ματα"

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Nα σας βοηθήσουμε...γιατί όχι;
Λοιπόν,για τα υλικά,θα χρειασθείτε ένα κιλό κρέας μόσχου,2 περίπου κιλά πράσσα,2 αυγουλάκια,1,1/2 λεμονάκι,1 ποτήρι κρασιού,κρασί,αλάτι,πιπέρι,νεράκι ένα ποτήρι περίπου και ελαιόλαδο.
Για να το φτιάξετε,θα πρέπει να κόψετε το μοσχαράκι σε μερίδες και να το τσιγαρίσετε ελαφρά,σε μία πλατιά αν είναι δυνατόν,κατσαρόλα.Μόλις κοκκινίσει το βγάζετε στην άκρη,να περιμένει και στο ίδιο ελαιόλαδο,τσιγαρίζετε και ζαλίζετε τα πράσσα,αφού πρώτα τα έχετε πλύνει και κόψει σε κομμάτια,περίπου 3-4 εκατοστών.Μόλις μαλακώσουν και ροδίσουν τα πράσσα,τα βγάζετε κι αυτά,να περιμένουν.Στη συνέχεια,τοποθετείτε το μοσχαράκι,πάλι στην ίδια κατσαρόλα,ανάβετε τη φωτιά(σ'αυτό το σημείο,θα χρειαστεί λίγο ακόμη ελαιόλαδο,γιατί τα πράσσα,θα έχουν τραβήξει αρκετό από το πρώτο λαδάκι)μόλις αρχίσει να τσιγαρίζετε,το σβήνετε με ένα ποτηράκι κρασί,βάζετε και ένα ποτηράκι νερό, το αλάτι και το πιπέρι.Αφήνετε να μαλακώσει σε σιγανή φωτιά,περίπου 3/4 της ώρας και στη συνέχεια,προσθέτετε τα πράσσα.Αφήνετε,το φαί στη φωτιά,περίπου μισή ωρίτσα.Φτιάχνετε αυγολέμονο με τα δύο αυγά και το 1,1/2 λεμόνι,προσθέτετε λίγο από το ζουμάκι του φαγητού και όλο μαζί μετά,το περιχύνετε σιγα-σιγά,στην κατσαρόλα,αφού βέβαια έχετε σβήσει τη φωτιά.
Υπάρχει και άλλος τρόπος,να γίνει κοκκινιστό το φαί αυτό.Δηλαδή αφαιρούμε το αυγολέμονο τελείως και βάζουμε μετά το κρασάκι την ντομάτα,1 και 1/2 κουτάκι ντοματούλες κονγκασέ.
Πολλοί,προτιμούν και το σέλινο,μαζί με τα πράσσα,το γνωστό....πρασσοσέλινο.....

Δημοφιλείς αναρτήσεις