Αναγνώστες

Αρνίσιο μπούτι με σκορδάτη σάλτσα και φρέσκα μυρωδικά.

Αρνίσιο μπούτι με σκορδάτη σάλτσα και φρέσκα μυρωδικά
Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Επιμέλεια - food styling: Μάκης Γεωργιάδης
Styling: Μαίρη Δεληγιώργη, Φωτογραφίες: Άλκης Καλούδης

Προετοιμασία: 40΄, Ψήσιμο: 3½ ώρες

Υλικά (για 8 μερίδες):

1 αρνίσιο μπούτι (ολόκληρο) 2½ - 3 κιλά
1 μπουκάλι (750 ml) κόκκινο κρασί
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
8 καρότα βιολογικής καλλιέργειας, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
8 μέτριες πατάτες βιολογικής καλλιέργειας, καθαρισμένες και κομμένες στα 4
8 μέτρια κόκκινα κρεμμύδια
5 - 6 μεγάλες σκελίδες σκόρδου, με τη φλούδα τους
2 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι (ή 2 κουτ. σούπας ξερό)
2 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο (ή 1½ κουτ. σούπας ξερό, τριμμένο)
1 δαφνόφυλλο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Διαδικασία...

πηγή: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις