Αναγνώστες

Η Συνταγή του Σαββατοκύριακου

Προετοιμασία: 0-15 λεπτά, Μαγείρεμα: 15-30 λεπτά


Υλικά 3 κουταλιές ελαιόλαδο
16 μεγάλες σχετικά γαρίδες καθαρισμένες
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες στην πρέσσα
1/4 κουταλάκι ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
1/2 φλιτζάνι κονιάκ
1 κονσέρβα αποφλοιωμένα ντοματάκια, στραγγισμένα
3/4 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
1 πακέτο σπαγγετίνι

Τρόπος παρασκευής

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά στο τηγάνι και σωτάρουμε τις γαρίδες με το σκόρδο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το κονιάκ και τις ντομάτες και ανακατεύουμε. Τώρα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις δέσει η σάλτσα μετά από 1 λεπτό το λεμόνι. Εν τω μεταξύ μαγειρεύουμε τη σπαγγετίνι al dente, τη σουρώνουμε και σερβίρουμε στα πιάτα με σάλτσα από πάνω. Καλή σας όρεξη!

Πηγή nistikoarkoudi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις