Αναγνώστες

Πόσες θερμίδες έχει αυτό το γλυκό; Ρωτήστε το κινητό σας!


Ξεροσταλιάζετε μπροστά σε ένα κομμάτι λαχταριστής πίτσας, αλλά δεν το παίρνετε απόφαση, γιατί δεν ξέρετε πόσες θερμίδες έχει; Το νέο iPhone app, το MealSnap σας λύνει τα χέρια. Βγάζετε μια φωτογραφία το αντικείμενο του πόθου σας ή έστω της λαιμαργίας σας το στέλνετε και σε ελάχιστα λεπτά η εφαρμογή σας ενημερώνει για το πόσες θερμίδες έχει.

Οπότε σας κόβεται η όρεξη ή πέφτετε στην αμαρτία γνωρίζοντας την πάσα αλήθεια. Την εφαρμογή MealSnap, δημιούργησε το DailyBurn, ένα fitness social network και διατίθεται με 3 δολάρια στους ενδιαφερόμενους. Κάθε φορά που στέλνετε μια φωτό, το πρόγραμμα την αντιστοιχεί με μια βάση δεδομένων που περιλαμβάνει 500.000 τρόφιμα και σας στέλνει μια εκτίμηση θερμίδων.

Μετά σαν καλός αμερικανός μπορείτε να το φάτε ή όχι και να στείλετε ενημέρωση στο Twitter ή στο FourSquare για να ξέρουν όλοι τι φάγατε. Αυτό το λέμε social accountability. Ετσι για να ξέρετε...

Οι ειδήμονες στην αμερικανική ψυχολογία δηλαδή οι κατασκευαστές του app υποστηρίζουν ότι μόνο και μόνο η διαδικασία στην οποία μπαίνεις, να φωτογραφίσεις, να στείλεις και να περιμένεις την απάντηση, σε κάνει πιο προσεκτικό σχετικά με το τι τρως. Δεν λειτουργείς με την παρόρμηση, έχεις ένα μικρό χρονικό περιθώριο να το ξανασκεφτείς. Ναι ΟΚ μπορεί... ίσως.

Σοφία Βεργοπούλου


Πηγή OTENET Portal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις